Maquette du Magasin Électrique à l'intérieur du chantier

Le Magasin Electrique

The next step in Atelier LUMA’s development is a significant leap forward. The Atelier’s explorations will come together in a larger-scale laboratory, a new building in the Parc des Ateliers called Le Magasin Electrique

Discover more

The building is currently being renovated with a regenerative approach developed by Assemble Studio and BC Architects.

The building is currently being renovated with a regenerative approach developed by Assemble Studio and BC Architects. This approach is regenerative in economic, social, and material terms: it is developed collaboratively with local stakeholders and know-how, and involves training local communities to use this new approach to construction.

 

All of Atelier LUMA’s explorations into materials will find a home in Le Magasin Electrique, which will also host another important aspect of the Atelier’s work: learning and knowledge sharing, with the aim of creating new networks and new ways of working together. Lot 8’s construction draws on processes found in nature involving collaboration, adaptation, and interdependence, in order to create a building within a building, that can host Atelier LUMA’s future activities.

Travaux sur le chantier du Magasin Electrique

Travaux sur le chantier du Magasin Electrique

Baptiste Chatenet

Search

Basket

Sign In

Already have a token ?
Click here to connect with it.

Please enter yout email adress.